Oplaad plek Ens

Welkom op de plek waar ik woon.

We hebben deze fraaie plek een naam gegeven: Buitenplaats de Heeserhof.

Hier woon ik al vanaf 1982, dus al een tijdje. Bij de start waren er alleen bomen en wat gazon. Inmiddels zijn er heel wat jaren verstreken. In 2021 gaan we deze fraaie locatie verlaten om ruimte te maken voor de volgende generatie.

De verhuizing gaat me wel aan het hart. Ten behoeve van toekomstige nostalgie heb ik de tuin vastgelegd in onderstaand filmpje.

Tijdens het ontwerpen van de tuin in 1982 is de huidige vorm als basis aangelegd. En eigenlijk is daar niets aan veranderd. De liefde voor buiten, de liefde voor het omgaan met de beplanting: het is mijn alles.
Ik ben zo graag buiten en ik hoef de tuin niet te perfectioneren van mezelf. Wat goed is, is goed en het mag groeien. Planten voegen zichzelf en met elkaar vormen ze een geheel.

Mijn tuin is het hele jaar spannend. In ieder seizoen zijn er weer andere plantengroepen die opvallen.
De bomen zijn in mijn tuin een wezenlijk onderdeel. Ze zijn het fundament.

In de loop der jaren is er ook wel eens wat veranderd. Af en toe mag er een boom of struik wijken en krijgt een border een andere sfeer. Ik pas dan ook de plantcombinaties aan.
Voor zowel jou als mij geldt de leus: DE TUIN…….hij is er voor jou!

Voorop staat het genieten van en in je tuin, de eenheid met de natuur.
Dat is de tuin altijd voor mij geweest en dat is het ook in de toekomst.

5
5
5